Sosyal Medya

Güncel

Sarkozy’nin Vaadi: Türkiye ile Müzakereler Kesilecek

Sarkozy, cumhurbaşkanı seçilmesi hâlinde İngiltere



Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde merkez sağın aday adayı olan Nicolas Sarkozy, Paris’te iÅŸadamları ile yaptığı toplantıda, cumhurbaÅŸkanı seçilmesi hâlinde ilk iÅŸinin Almanya’nın da desteÄŸiyle Ä°ngiltere’yi AB’de kalmaya ikna etmek olacağını söyledi.

SeçildiÄŸi takdirde ertesi gün elinde yeni bir AB sözleÅŸme taslağı ile Berlin’e gidip, bunu Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ile görüşeceÄŸini ve daha sonraki gün de Ä°ngiltere’yi AB’de kalmaya ikna etmek için Londra’ya gideceÄŸini ifade etti.

Sarkozy, Ä°ngiltere’ye, “Siz AB’den çıkıyorsunuz, ancak bakın elimizde yeni bir sözleÅŸme var, bu da size tekrar üyelikte kalmak için oylama yapmak için bir fırsat veriyor. Bu kez eski Avrupa deÄŸil yeni Avrupa söz konusu, siz Avrupa’da kalmak istiyor musunuz ? EÄŸer ‘evet’ diyorsanız daha iyi olur. Çünkü ben Türkiye ile tam üyelik müzakereleri yaparken, Avrupa’nın ikinci büyük ekonomisini kaybedemem.” diyeceÄŸini aktardı.

“Türkiye’ye Yerinin Asya OlduÄŸunu Söylemenin Zamanı Geldi”

SeçildiÄŸi takdirde, yeni hazırlanacak sözleÅŸme ile Türkiye ile sürdürülen müzakerelerin kesileceÄŸini belirten Sarkozy, Schengen serbest dolaşımının reformdan geçirileceÄŸini, AB Komisyonu’nun önemli yetkilerinin kısılacağını ve Avro bölgesinin geniÅŸletileceÄŸini vaad etti.

Sarkozy, “Türkiye’ye yerinin artık Asya olduÄŸunu söylemenin zamanı belki geldi. Ben sâdık bir Avrupalıyım. AB’den çıkmayı hiçbir zaman düşünmedim ancak AB de iyi çalışmıyor.” dedi.

Sarkozy parti içindeki adaylık yarışında eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile yarışıyor.

Anketlere göre, eÄŸer Juppe seçilirse 2017’deki CumhurbaÅŸkanlığı Seçimi’nde aşırı saÄŸcı Marine Le Pen’e karşı yüzde 33’e karşı yüzde 27 ile kazanıyor.

Sarkozy partisi Cumhuriyetçilerin adayı olur da Le Pen ile CumhurbaÅŸkanlığı Seçimi’nin ikinci turuna kalırsa yüzde 27’ye yüzde 29 kaybediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.